Logo

Friskostparfait med mynte- og sirupsmarinerede jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Friskostparfait med mynte- og sirupsmarinerede jordbær

Den sprøde bund er superlækker til parfaiten med kardemomme.

De marinerede jordbær får lidt karamelsmag af den mørke sirup.

Tid: 40 minutter + 4 timer i fryseren

 

Bunden:

50 g blødt smør

0,5 dl flormelis

4 dl cornflakes (60 g)

 

Parfait:

1,5 dl piskefløde

2 tsk. stødt kardemomme

300 g Philadelphia ost, light

1,5 dl flormelis

2 past. æggeblommer

3 past. æggehvider

 

Jordbær:

1 liter jordbær

1 usprøjtet citron, revet skal

2 spsk. strimlet mynte

1 spsk. mørk sirup

 

Bunden: Rør smør og flormelis sammen.

Hæld cornflakes i, og rør rundt.

Beklæd en aflang form, ca. 1,5 liter, indvendig med plastfolie, og tryk blandingen ud i fomen. Stil i køleskab.

 

Parfait: Pisk fløden med karde­momme til en luftig flødeskum.

Rør friskost, flormelis og æggeblommer sammen.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Vend sammen.

Hæld massen i formen med cornflakes-­bunden, og stil i fryseren mindst 4 timer før servering.

 

Jordbær: Rens bærrene, og skær dem i kvarte.

Bland jordbærrene med citronskal, mynte og sirup.

 

Lad parfaiten stå ved stuetempe­ratur ca. 30 min, inden du serverer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her