Logo

Frossen karamel-valnødde soufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

til 10 personer:
½ portion vanilje-parfait (se opskrift: Grundopskrift på Vanille-parfait)
1 dl karamel- eller ahornsirup
marven af en stang vanilje
50 g knuste valnøddekerner
1 lagkagebund
½ dl mocca- eller nøddelikør
til dekoration: flødeskum, valnøddekerner, syltede grønne figner

Til denne dessert skal De anvende en souffleskål (ca. 15 cm i diameter), hvis kant er gjort 6-8 cm højere ved hjælp af stift karton og tape.

Fremstil den angivne portion vanilje-parfait. Men tilsæt de knuste valnøddekerner og sirup, inden flødeskummet vendes i. Hæld isen i en souffleskål, der er klargjort som angivet.
Skær halvdelen af lagkagebunden i små stykker (1 x 1 cm) og væd dem godt med mocca- eller nøddelikør. Kom et lag parfait i souffleskålen. Drys herover et lag af lagkageterningerne. Fyld endnu et lag parfait på og resten af terningerne. Slut af med et lag parfait. Stil isen i fryseren og lad den blive helt stiv. Når isen er frosset fjernes kartonen.
Is-souffleen kan dekoreres med halve valnøddekerner, som med passende mellemrum trykkes ind i siden hele vejen rundt. På overfladen sprøjtes små rosetter af flødeskum kanten rundt, og på midten anbringes hele syltede, grønne figner. Denne dessert kan også fremstilles i portionsskåle. Ledsages evt. af en kold frugtsauce eller frugtpure, fx. af abrikoser eller hindbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her