4 personer
250 g jordbær
250 g hindbær
4 appelsiner
1 æble
1 kiwi
1 fersken
1 bundt mynte
25 cl sød hvidvin (Sauternes)
20-25 g husblas
Under geléen på tallerkenen kan man dekorere med blade fra jordbærplanter eller mynte, skræller som er skåret ud i tynde strimler og syltede. Lige inden der serveres, pyntes frugtsalaten med blomster fra frugttræer, bærkarse, stedmoderblomst eller jasmin, som tilfører retten endnu et pust af friskhed.
Læg fire smukke mynteblade til side. Skær Ca. 10 blade i små stykker.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring vinen i kog og lad den koge i 2-3 minutter. Flambér, tag gryden af ilden, tilsæt saften fra 3 appelsiner (ca. 25 el) og derefter husblassen, som først vrides i hånden. Si det gennem en finmasket sigte og tilsæt de udskårne mynteblade. Lad det køle a£ Arrangér det smukt på fire store tallerkener, som stilles i køleskabet i 1 time.
Skræl appelsinerne helt ind til frugtkødet og skær bådene ud uden skræl. Skræl æblet, kiwien og fersknen. Skær æblet og fersknen i både og kiwien i runde skiver. Læg 4 hele, smukke jordbær til side. Vask de øvrige bær og pil stilken af dem, hvorefter de skæres i både. Læg alle disse både og runde stykker smukt på tallerkenerne, pynt med hindbær, læg et mynteblad og et jordbær i midten.