6 personer. Trykkoger: 2-4 min. - alm. gryde: ca. 10 min. 
# Ingredienser
6 æbler eller pærer 
4 spsk sukker 
1 dl vand 
Fyld: 
100 g smør 
4 spsk sukker 
50 g nødder/mandler, finthakket 
evt. 25 g cocktail bær, hakket 
* Tilberedning
Skræl frugterne, lad stilken blive på pærerne. 
Gnid dem med citronsaft eller læg dem i vand med eddike, efterhånden som de skrælles. 
Halver æblerne på langs og pærerne på tværs. 
Fjern kærnehuset. 
Rør fyldet sammen og fordel det i frugterne. 
Lad æblerne være halve. Sæt toppen på pærerne. 
Brun sukkeret i gryden, tilsæt vandet og giv det et opkog. 
Anbring frugterne i karamelsaucen. 
Trykkog æbler 2 minutter og pærer 3-4 minutter - afkøl hurtigt. 
Tag frugten forsigtigt op på serveringsfadet. 
Kog karamelsaucen lidt ind, tilsæt evt. 2 spsk fløde og hæld det over frugterne.