Logo

Fyldte appelsiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 mellemstore appelsiner
 
Creme:
1 dl cremefraiche 18%
1 æggeblomme
2 spsk sukker
2 spsk rosiner
4 spsk orangelikør portvin eller appelsinsaft
2 blade husblas
25 g grofthakkede mandler
1 ½ dl piskefløde
 
Pynt:
rå marcipan
røde cocktailbær
flormelis
 
Skær et låg af appelsinerne og udhul dem med en lille spids kniv eller
med en såkaldt grapefrugtkniv.
Skær appelsinkødet fra hinderne og skær det i små stykker.
Rør creme fraichen sammen med æggeblomme og sukker og bland
appelsinstykker i.
Ikke al appelsinvæden skal blandes i, så bliver cremen for flydende.
Læg rosinerne i blød i likør (portvin eller appelsinsaft) og læg
husblasen i koldt vand få minutter.
Smelt husblasen over vandbad og hæld den herefter i en tynd stråle i
cremefraiche-blandingen, mens der piskes.
Bland likør-rosinerne i sammen med grofthakkede mandler.
Pisk fløden til skum og vend den i.
Lad cremen blive halvstiv før den fordeles i appelsinerne.
Stil dem koldt, til cremen er helt stiv.
Form imens små marcipanblade.
Drys appelsinlågene med sigtet flormelis og læg marcipanblade herpå.
Pynt med et cocktailbær.
Læg låg på appelsinerne.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• YoghurtisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær sorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbleskiver med æble iÆbleskiver med æbler indeni er en dansk specialitet, der går tilbage til 1700-tallet. De...
• YoghurtisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!