Logo

Gammeldags æblekage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags æblekage 2


6 personer

Æblemos:
800 g madæbler
3 spsk vand
Evt. 2-3 spsk sukker
Æblekagerasp:
1 ½ dl rasp
1 dl sukker
Pynt:
1 dl piskefløde

Æblemos:
1. Skræl æblerne, skær dem i kvarter, fjern kernehusene og kom æblerne i en gryde.
2. Hæld ¼ dl vand i gryden og kog æblerne under låg. Rør i dem af og til og tilsæt evt. mere vand, hvis de ser ud til at koge på i bunden.
3. Når æblerne er kogt helt ud, er mosen færdig. Afhængigt af æblesorten kan der være stor forskel på, hvor hurtigt æblerne koger ud.
4. Smag mosen til med lidt sukker, men lad den forblive en smule syrlig.
5. Lad mosen blive kold.

Tips: Kagen bliver ekstra god, hvis den får lov at stå i en times tid i køleskab, inden den skal spises. Men læg først flødeskummet på ved servering.

Æblekagerasp:
1. Bland rasp og sukker på en pande.
2. Varm panden op og rør hele tiden i raspen. På et tidspunkt begynder sukkeret at smelte, og raspen bliver mørkere. Når den er gylden, hældes den op på en tallerken eller et fad.
3. Rør fortsat et par minutter i raspen med en gaffel, mens den køler af - så undgår du, at den klumper.

Æblekage:
1. Læg æblemos og æblekagerasp lagvis i en pæn skål.
2. Pisk fløden til skum og læg et lag flødeskum øverst på kagen lige inden servering.

Tip: Hvis du kan lide, at æblekagen er sprød og knasende, så spis den inden for de første fire timer, efter at den er blevet samlet. Hvis du bedre kan lide, at den er blød og lidt svampet, så lav kagen dagen i forvejen og opbevar den i køleskabet. Men kom først flødeskummet på lige inden den skal spises.


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.755 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ÆblemuffinsHurtige at bage til det sene morgenbord, eftermiddagsteen eller picnicen. Disse delikate...
• Holsteiner CoxHolsteiner Cox stammer fra Tyskland og er en frøplante af Cox Orange. Frugten modner...
• Æblekage med kvarkEn sprød bund fyldt med syrlige æbler og en cremet, sød vaniljekvark. En let og luftig...
• Parfait-is med appelsinsaft-isen kan serveres som den er, eller hæld koncentreret appelsinsaft over isen. Du kan også...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!