
 
Sund æbledessert/snack med kanel og vaniljeyoghurt - let og
meget lækkert
Tilberedningstid: 10
minutter Koge/stegetid: 25 minutter. Ikke fryseegnet. Til 1 person.
 
1 æble 
1 tsk sukker eller Sukrin
½ tsk stødt kanel 
50 g yoghurt, 1,5% 
½ tsk vaniljepulver 
*
 
Skyl æblet, skær det
over på tværs, fjern stilken og kernehuset. 
Bland sukker/sukrin
med kanel og drys det over de halve æbler. 
Læg alufolie over de
halve æbler. 
Sæt i ovnen ved 175 °C
i 25 min., til æblet er mørt - fjern folien efter de første 15 min. 
Rør yoghurt med vaniljepulver
og smag eventuelt til med lidt sukker/sukrin. 
Spis de varme
æblestykker med vaniljeyoghurt. 
 
Tips: Prøv også at
smage yoghurten til med lidt fintrevet appelsin eller citronskal. Æblet skal
helst være sødt, så smager retten bedst. 
 
| Kalorier  |   | 88 kcal  | 
| Protein  | 39  | (13 %)  | 
| Kulhydrat  | 129  | (56 %)  | 
| Fedt  | 39  | (31 %)  | 
| Kostfibre  | 29  |   | 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin