Logo

Bagt æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagt æblekage

 

Du kan bage æblekage hele året med denne opskrift. Skulle det ske, at du har noget tilovers, så kan du nemt varme din æblekage i ovnen dagen efter. Det tager 20 minutter at lave æblekagen, og så skal den bage i 30 minutter - værs'go en nem opskrift på en himmelsk æblekage.

Til 4-6 personer. Tilberedningstid: i alt ca. 50 min.

 

#

500 g æbler

3 spsk melis

1 dl mandellikør eller anden frugtlikør

 

Dej:

3 æg

3 spsk melis

75 g smør

50 g mandler

¼ tsk bagepulver

2½ dl piskefløde eller cremefraiche

*

1. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Skær dem i tynde både, der dampes møre i likør og sukker i et ovnfast fad, der dækkes med alufolie.

Fadet sættes i en varm ovn ved 175° i ca. 20 min.

2. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.

Smelt smørret og rør det i.

Smut mandlerne, hak dem fint og rør dem i dejen.

3. Pisk hviderne stive med bagepulveret.

Vend dem forsigtigt i dejen.

4. Fordel dejen over æblerne i fadet.

Desserten bages ved 200 °C i 30 min; overfladen skal være gylden.

5. Desserten serveres lun med iskold cremefraiche.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her