Logo

Gammeldags æblekage 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags æblekage 3

 

En god dansk klassiker, som vi aldrig bliver trætte af!

5-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: ca. 20 min. Æblemosen kan fryses

 

Æblemos:

1 kg syrlige æbler (evt. Belle de Booskop)

125 g sukker

½-1 dl vand

Endvidere:

20 makroner

2 dl portvin (eller kirsebærvin, solbær- eller ribssaft)

 

Æblerasp:

4 skiver fint hvedebrød

100 g sukker

50 g smeltet smør

 

Tilbehør:

2½ dl piskefløde

2-3 spsk ribsgelé

*

 

Skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i mindre stykker.

Varm sukker i en tykbundet gryde, og tilsæt æblestykkerne og lidt vand.

Kog æblerne helt møre under låg i 8-10 min.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Smag evt. til med mere sukker, mens mosen er varm.

Lad mosen køle af.

 

Knus makronerne groft, og læg halvdelen af dem i bunden af en skål.

Stænk med portvin eller saft.

Fordel halvdelen af æblemosen i skålen.

Læg den anden halvdel af makronerne ovenpå.

Stænk med vin eller saft, og slut af med et lag æblemos.

 

Skær skorperne af brødet, og riv det til krummer.

Bland krummerne med sukker og smeltet smør, og bred det ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.

Bag raspen sprød og gylden ved 125 °C i ca. 10 min.

Drys æblerasp på kagen lige før servering.

Pisk fløden til skum, og fordel det på kagen.

Pynt med klatter af gelé.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?