Logo

Gammeldags æblekage 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags æblekage 4

 

Æblekage med ristet rasp, flødeskum og gele ligesom da mormor var ung. Dansk når det er bedst!

5-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagetid: ca. 20 min. Æblemosen kan fryses.

 

Æblemos:

1 kg syrlige æbler (evt. Belle de Boskoop)

ca. 200 g sukker

1 dl vand

 

Æblerasp:

4 skiver fint hvedebrød (uden skorpe)

50 g smør

100 g sukker

 

Tilbehør:

2 dl piskefløde

2-3 spsk ribsgelé

ca. 20 makroner

2 dl portvin (eller kirsebærvin, solbær- eller ribssaft)

*

 

Æblemos: Skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i mindre stykker.

Varm 100 g sukker i en tykbundet gryde, og tilsæt vand og æbler.

Kog æblerne under låg i 5-10 min., til de er helt møre.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Smag til med sukker, mens mosen er varm, så sukkeret smelter.

Lad mosen køle af.

 

Æblerasp: Nulr brødskiverne til krummer, og bland dem med smeltet smør og sukker.

Bred det ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir. sæt det i ovnen, og tænd på 125 °C. Bag, til raspen er sprød og gylden.

 

KNUS makronerne groft, og læg halvdelen af dem i bunden af en skål.

Stænk med vin.

Fordel halvdelen af æblemosen i skålen.

Læg et lag æblerasp ovenpå, og derefter makroner, vin og æblemos.

 

DRYS æblerasp på kagen lige før servering.

Pisk fløden til skum, og fordel det på kagen.

Pynt med klatter af ribsgele.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

 


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?