Logo

Gammeldags æblekage fra Lyø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags æblekage fra Lyø

Opskriften er fra før år 1800, men den tilberedes den dag i dag.
 
Få dage gammelt franskbrød smuldres, rives og blandes med smeltet smør.
Let syrlige æbler skrælles og skæres i tynde skiver.
I en smurt form lægges et lag æbleskiver, derpå kanelsukker så æblerne er helt dækket.
Derefter lægges et lag revet franskbrød.
Så æbler igen, kanel og brød osv.
Der sluttes med et lag æbler.
Kagen presses godt sammen og stilles i en forvarmet ovn ved 150°C i 1 1/2 time.

Æblekagen afkøles og står til næste dag, inden den vendes ud og spises med flødeskum og gele.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.791 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mettes æblekage En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbletærte med mandellågI dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en...
• Æblekage med raspGammeldags æblekage med rasp og med flødeskum og ribsgelé på toppen er en ægte klassiker,...
• Æble- og kanelisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
14416-10-2011 14:50:31 Jane Deleuran
Der skal ikke kanel i rigtig æblekage!!
Med venlig hilsen en lybo

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os