Logo

Gammeldags engelsk risbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 dl rundkornede ris
2 dl vand
1/2 tsk salt
reven skal af 1/2 citron
5 dl mælk
1/2 g safran
1 sukkerknald
1 1/2 dl piskefløde
1 dl rosiner
1/2 dl fint hakkede mandler
2 spsk sukker
3 æg
smør eller margarine til formen

Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 min.
Tilsæt mælken og rør rundt. Lad grøden simre og under låg i ca 30 min uden omrøring. Lad den køle og rør i den nu og da.

Stød safranen i en morter med en sukkerknald. Bland fløde og safran og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene og bland æggeblommerne i grøden.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i grøden. Hæld blandingen i en smurt ovnfast form og bag den ved 200º i ca 25 min, til overfladen er gylden. Lad buddingen køle og drys med lidt sukker inden serveringen.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarber og jordbærkompotDet smager af sommer. Rabarber-og jordbærkompot er en dejlig kombination - med eller uden...
• Figner i portvin En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Riskage med abrikos En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber og jordbærkompotDet smager af sommer. Rabarber-og jordbærkompot er en dejlig kombination - med eller uden...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os