Logo

Gammeldags engelsk risbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 dl rundkornede ris
2 dl vand
½ tsk salt
reven skal af ½ citron
5 dl mælk
½ g safran
1 sukkerknald
1 ½ dl piskefløde
1 dl rosiner
½ dl fint hakkede mandler
2 spsk sukker
3 æg
smør eller margarine til formen

Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 min.
Tilsæt mælken og rør rundt. Lad grøden simre og under låg i ca 30 min uden omrøring. Lad den køle og rør i den nu og da.

Stød safranen i en morter med en sukkerknald. Bland fløde og safran og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene og bland æggeblommerne i grøden.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i grøden. Hæld blandingen i en smurt ovnfast form og bag den ved 200º i ca 25 min, til overfladen er gylden. Lad buddingen køle og drys med lidt sukker inden serveringen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?





Effektiv reklame - klik her