Logo

Gammeldags vanillebudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tian de lait rustique (6-8)

En kraftig hovedret efterfølges bedst af noget mere enkelt. Denne gamle opskrift på vaniljebudding blev oprindeligt fremstillet af gedemælk, som blev stivnet med æg, men nu er komælk mere almindeligt. Buddingen serveres med en stor klat syltetøj i midten, eller man gnider 3-400 g friske bær - kirsebær, hindbær eller jordbær - gennem en sigte og placerer den fremkomne pure hele vejen rundt om.

½ l mælk (gedemælk, hvis man kan skaffe det)
1 strimmel tørret appelsinskal
1 vaniljestang
1-2 spsk rom
75 g sukker
3 piskede æg

Eventuelt:
3 skiver smuldret franskbrød uden skorpe
2 spsk mørk farin

Forvarm ovnen til 200º. Opvarm mælken til kogepunktet sammen med appelsinskallen og vaniljestangen. Skru helt ned for varmen og rør rom og sukker i, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og lad det køle af i ca. 10 min. Fisk vaniljestang og appelsinskal op, og hæld væsken ganske langsomt sammen med æggene under konstant omrøring. Hældes i 6-8 små skåle, som stilles i koldt vand i en bradepande. Bages, til det stivner (4-5 min). Læg syltetøj eller moset frugt øverst inden serveringen.

Variation: Ønsker man en fyldigere budding, blander man brødkrummer og mørk farin og breder det ud på en smurt bageplade. Bages i den forvarmede ovn til sukkeret er karamelliseret og lægges i buddingskålene, inden de stilles i ovnen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her