2 ds grønne figner (ca. 300 g) 
4 dl figenvæde 
2 dl hvidvin eller citronsaft 
10 blade husblas 
 
Hæld 4 dl af væden fra fignerne i en skål. 
Læg fignerne i en tærteform. 
Kom hvidvinen eller citronsaften ved figenvæden, og kom 10 blade husblas i koldt vand. 
Når husblassen er opblødt, knuges den fri for vand og smeltes sammen med lidt af saften fra figencitronblandingen. 
Den smeltede husblas røres i den resterende saft og hældes over fignerne. 
Stil desserten koldt og tilbered råcremen imens. 
 
Råcreme: 
2 æggeblommer 
2 spsk sukker 
korn fra 1 stang vanilje 
2 ½ dl piskefløde 
 
Æggeblommer og sukker røres sammen, og vaniljekornene røres i. 
Tilsidst vendes den stiftpiskede fløde i.