Logo

Gratinerede æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 kg æbler
sukker
1 stang vanilje
1 bæger cremefraiche
6 store makroner
25 g smør
2 dl piskefløde
 
Halvdelen af æblerne skrælles, renses for blomst, stilk og kernehus, skæres i mindre stykker og koges til en tyk mos med en ½ stang vanilje. Smag mosen til med sukker og rør den afkølede mos op med cremefraiche. Den må ikke blive for tynd.
Skræl resten af æblerne, skær dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus.
Kog æblerne i en sukkerlage tilsat ½ stang vanilje og lad dem løbe af i en sigte.
Sukkerlagens sukkerindhold bestemmes af æblernes surhedsgrad og din egen smag.
Fordel æblemosen i et ovnfast fad, læg de halve æbler herpå med den runde side opad.
Knus makronerne og drys dem over.
Dryp med smeltet smør.
Bag æblerne ved 225° i 20-30 min. til overfladen er gylden.
Server æblerne lune med kold flødeskum til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her