Du er her:
Forside
> Gratineret frugtsalat
Gratineret frugtsalat
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
Trylleri med frugt(rester) til 4-6 som dessert
1-1,5 kg frugt (resterne fra frugtkurven eller alt, hvad der ligger og smiler til en i frugtafdelingen - så mange farver som muligt, men ingen citrusfrugter)
4 spsk citronsaft
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk revet citronskal
2 spsk mandel- eller orangelikør (fx Amaretto eller Cointreau)
Skræl frugterne eller skyl dem alt afhængig af sorten og snit dem i små stykker.
Dryp med citronsaft.
Forvarm ovnen til 200° (varmluft: 180°).
Del æggene i blomme og hvide.
Æggeblommerne røres glatte med sukker, vaniljesukker, citronskal og likør. Æggehviderne piskes stive med håndmikseren.
Vend hviderne i æggeblommecremen.
Fyld frugtsalaten i et ovnfast fad, fordel æggeskummet over og bag det i 10 minutter i midt i ovnen.
Server med ladyfingers.
kj pr. portion: 1600
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Forrige: Gratinerede æbler
Næste: Gratineret frugtsalat 2
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.291 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Gulerodsdessert
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tirami su - kvik-mig-op
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hybenparfait
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerodsdessert
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?
Brød / toast
Frugt
Grød
Havregryn
Mysli
Yoghurt / skyr
Stem
Del
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Burger / pølser
Omelet m grønsager
Salat / grønsager
Smørrebrød
Varm mad
Stem
Del
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Fisk
Hakkebøf med løg
Kylling
Lasagne
Medisterpølse
Millionbøf
Pasta med kødsauce
Stegt flæsk, persillesovs
Vegetarisk
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
590
25-01-2011 13:43:53 madABC
Du kan klargøre frugten og drysse/spraye med citronsaft og filme, og røreæggeblommer og filme i god tid. Piskning af æggehvider og bagning skal gøres umiddelbart før servering.
591
25-01-2011 13:26:19 Lene
Kan man lave den færdig i god tid inden den skal serveres, eller skal den serveres lun ?
Eller kan man evt. gøre det hele klar i god tid, og så bare vente med at bage den, eller vil det hele så bare "falde" sammen ?
Vis alle kommentarer...
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Spis ude
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Peder Johansen
Skønne kager. Jeg bager dem hvert år og mindes juletræsturene ved Rørbæk Sø.
Bente
Jeg vil lige spøge om hvor stor en kage chokoladeglasuren kan dække ?
Nini Frimodt Bjørnsson
Fantastiske opskrifter, jeg må se noget mere på disse opskrifter
Vagn
I stedet for at koge grøden i bunden af grøden, kan man komme blandingen i en skål og sætte den på indsatsen og give den 1-2 min...
Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?
Chokoladekage
Citronfromage
Frisk frugt
Isanretning
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Fortæl dine venner om os