Logo

Gratin med kirsebær og nougat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
cremen:
2 dl kaffefløde
20 g brun farin
1 tsk pulverkaffe
2 æggeblommer
10 g kartoffelmel (Maizena)
10 modne kirsebær
100 g blød nougat
lidt flormelis til gratinering

Cremen: Kom kaffefløden (gem lidt), sukkeret og nescafeen i en gryde og kog det op. Rør i en skål resten af kaffefløden, æggeblommerne (gem hviderne) og kartoffelmelet sammen. Tilsæt under let piskning den varme fløde til æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet under konstant omrøring, til det danner en creme. Lad cremen koge safte et kort øjeblik. Hæld cremen tilbage i skålen gennem en sigte og afkøle den.
Udsten kirsebærrene og skær dem i grove tern. Riv nougat'en på et rivejern. Sørg for at nougat'en er godt kold.
Sæt varme på grillen.; pisk ca. 1 æggehvide stiv. Vend æggehviden i cremen, så den bliver let og luftig.
Vend ligeledes kirsebær og nougat i cremen og kom den i to små gratinskåle eller lignende, som kan tåle at komme under grillen. Strø et fint lag flormelis gennem en sigte over cremen og stil skålene i en stålbakke. Fyld isterninger og koldt vand i stålbakken.
Gratinér således cremen i isvand under grillen og servér desserten kold med en varm, gratineret top.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?