Logo

Hasselnøddeis og råsyltede danske blommer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
300 g friske hasselnøddekerner
200 g sukker
6 æggeblommer
100 g sukker
¾ liter pisfløde
1 vaniljestang
 
Råsyltede blommer:
500 g friske danske solmodne blommer fx. Reine Claude blommer
2 dl vand
2 dl sukker
5 g frisk ingefær
 
Efter nødderne er knækkede, drysses de med 200 g sukker og kommes i et ovnfast fad.
Stil fadet under grillen i ovnen til sukkeret er karameliseret.
Når de karameliserede nødder er afkølet, hakkes de groft og vendes i den hjemmelavede vaniljeiscreme.
Pisk de 6 æggeblommer helt lysegule med 100 g sukker.
Kog fløden op med en flækket vaniljestang og lad den trække i 10 minutter, før den sies i æggesnapsen.
Det hele kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til det
jævner (må endelig ikke koge).
Afkøles og indfryses under omrøring, evt i en sorbetmaskine, hvis man har sådan en.
Når isen er blevet halvfrossen og ikke før - røres de sukkerristede
hasselnødder i, og isen fryses færdig.
Råsyltede blommer: Blommerne skylles, halveres og stenene fjernes.
Sukker, vand og det finthakkede ingefær koges sammen i 10 minutter, til
det bliver til en sirupsagtig konsistens.
Afkøl og læg blommerne heri og lad dem trække et par timer.
Serveres med lidt af lagen til hasselnøddeisen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?