Logo

Heibergs Ris à la mande

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1 liter sødmælk
125 g grødris
1/2 stang polynesisk vanilje
30 g sukker
3 dl piskefløde
ca. 50 g spanske afskallede mandler
 
Halvdelen af mælken bringes op til kogepunktet, risene tilsættes det og koges op.
Vaniljestangen flækkkes og kornene skrabes ud.
Vaniljekorn og -stang tilsættes sammen med sukker og resten af mælken og koger over svag varme i ca. 40-45 minutter, alt efter hvilke ris der benyttes.
Stilles til "modning" natten over et køligt sted evt. køleskab.
Mandlerne hakkes groft og vendes i massen.
Fløden piskes meget let og vendes forsigtigt i.
Serverers evt. med Passionsfrugt Ingefær Sauce eller Kirsebær Sauce.
 

Tips: "Der kan være vanvittig stor forskel på ris a la mande. En af grundende skyldes vaniljen. Køb altid din vanilje et sted, hvor du kan se at de sælger meget, så de ofte får frisk vanilje hjem.
Vanilje forkert opbevartet bliver hurtigt tørre og triste.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.264 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nougat og daddelkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolademousse med frisk frugtDesserten er en klassisk chokolademousse med frisk frugt
• PassionsfrugtfromageFromager er kendt som kolde luftige desserter. Blandt de mest populære er Limefromage og...
• Nougat- og chokoladeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os