Logo

Honningbagte pigeonæbler med marcipan og kanelis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Honningbagte pigeonæbler med marcipan og kanelis

Æbler:

8 pigeonæbler

4 spsk honning

2 spsk stødt kanel

 

Fyld:

75 g kastanjepuré

150 g marcipan

2 spsk sukker

½ tsk stødt kanel

 

Start med at lave fyldet, hvilket er ret simpelt!

Alle ingredienser røres sammen til en ensartet masse.

Vask æblerne og skær bunden lidt til, så de kan ”stå selv”.

Skær toppen af æblet, lidt over midten, udhul dem så kernehuset er helt væk.

Kom fyldet inden i æblerne og læg låget på igen.

Bland honning og kanel og rul eller drys æblerne heri, stil dem i et ildfast fad eller en bradepande (det skal være smurt), og bag æblerne i ovnen ved 180°C i ca. 10-15 min. eller til de er møre, men gerne lidt sprøde endnu.

 

Kanelis:

5 dl piskefløde og 5 dl sødmælk

8 æggeblommer

125 g sukker

0,5 dl kanelstænger groft knust

 

Kog fløden og mælken op med kanelen.

Pisk æggeblommerne med sukkeret.

Tilsæt den varme fløde under piskning, og lad den stå og trække et kvarters tid.

Sigt den gennem en fin si, og kør isen færdig i en ismaskine.

Server æblerne lune med isen – det er altså jul på fuld skrue!

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.438 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?