Logo

Hurtig æbletærte - opskrift på en nem tærte med æbler og abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hurtig æbletærte - opskrift på en nem tærte med æbler og abrikos

 

Når lækkersulten melder sig eller der kommer uventede gæster, er det godt at have en rulle butterdej i køleskabet eller lav selv butterdejen.

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 20 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

125 g frisk eller frossen butterdej

2 spsk abrikosmarmelade

2 æbler

1 spsk citronsaft

15 g smør

1 spsk sukker

½ tsk stødt kanel

Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Rul dejen ud og læg den på en bageplade med bagepapir.

Smør evt. dejen med lidt abrikosmarmelade, men hold kanten fri.

Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i meget tynde skiver.

Vend æblerne sammen med citronsaft og læg dem tæt på dejen.

Fold dejen et par cm op kanten rundt.

Fordel smørret i små klatter over æblerne og drys med kanelsukker.

Sæt tærten i ovnen ca. 20 min.

Server med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

 

TIPS: Sådan gør du flødeskum lettere: Pisk 1-2 pasteuriserede æggehvider stive og bland dem i skum af 2½ dl piskefløde.

Du kan også selv lave en butterdej her


Se flere dejlige desserter her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her