Logo

Hyldeblomstrisotto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g risotto ris
1.75 l mælk
en halv dåse kondenseret mælk
2.5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
tynd gul skal af en citron
7 dl mælk


Kom risene i en stor flad, tykbundet gryde, eller allerhelst en sauterepande.
Kom mælk, kondenseret mælk og citronskal i en anden gryde, og varm det op til kogepunktet.
Sluk. Hæld lidt af den varme mælk, og al hyldeblomstsaften i risene, og varm risgryden op.
Rør gradvist mælken i risene, mens man rører hele tiden.
Man skal ikke komme mere mælk i ad gangen end at det bliver opsuget på et minuts tid.

Når risene er møre, men før de er kogt ud, stopper man, og slukker for gryden.
Risene skal ikke suppe rundt, men være en fast masse af hele riskorn, svødt i et cremet lag mælk.
Rør de sidste 7 dl mælk i, læg låg på, og lad det trække i ti min.

Køl hurtigt af.
Det bliver en fast , men cremet risotto, hvis man vil have sin risotto mere flydende rører man mere kold mælk i.
Spis køligt eller koldt i dybe tallerkener.
Man kan spise den drysset med nystødt kardemomme, med hyldeblomster, med stikkelsbær- eller rabarberkompot, eller med skivede jordbær marineret i hyldeblomst­saft, og et drys hyldeblomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.797 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?