Logo

Hyldeblomstsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En herlig dessert.

1/2 1 30°Bé sukkersirup (se opskrift)
1/2 l appelsinsaft
Hyldeblomstsaft
3 1/2 dl hvidvin
2 kg belle boscop æbler
3/4 dl citronsaft
citronmelisse

30°Bé sukkersirup: laves af 1/2 l vand og 450 g perlemelis. Gryde, sukker, vand og værktøj skal være pinligt rene.
Vand og sukker koges under omrøring hele tiden til sukkeret er helt opløst. Koges derefter 1 minut til det er klart.
Æbler skåret i 1/8 og hvidvin tilsættes og der koges videre til æblerne er helt kogt ud. De sies gennem en sigte og køl af. Tilsæt hyld til du synes smagen er god.
Massen fryses og tages op 1/2 time før servering, hvor den skal stå lidt for derefter at hælde mere hyldesaft over. Der røres godt rundt til du har en ismasse, der kommes i portionsglas eller rødvinsglas eller dem fra velkomstdrinken. Der pyntes med citronmelisse.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kræmmerhuse med brombærcreme En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Banankage 10 fedt %Prøv denne lækre banankage med kun 10 % fedt. Prøv eventuelt at putte lidt citronsaft...
• Mango, ingefær og appelsin på spidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kræmmerhuse med brombærcreme En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os