Logo

Hyldeblomstsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En herlig dessert.

½ 1 30°Bé sukkersirup (se opskrift)
½ l appelsinsaft
Hyldeblomstsaft
3 ½ dl hvidvin
2 kg belle boscop æbler
¾ dl citronsaft
citronmelisse

30°Bé sukkersirup: laves af ½ l vand og 450 g perlemelis. Gryde, sukker, vand og værktøj skal være pinligt rene.
Vand og sukker koges under omrøring hele tiden til sukkeret er helt opløst. Koges derefter 1 minut til det er klart.
Æbler skåret i 1/8 og hvidvin tilsættes og der koges videre til æblerne er helt kogt ud. De sies gennem en sigte og køl af. Tilsæt hyld til du synes smagen er god.
Massen fryses og tages op ½ time før servering, hvor den skal stå lidt for derefter at hælde mere hyldesaft over. Der røres godt rundt til du har en ismasse, der kommes i portionsglas eller rødvinsglas eller dem fra velkomstdrinken. Der pyntes med citronmelisse.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.666 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?