Logo

Ingefærprofiterolles med citruskaramel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ingefærprofiterolles med citruskaramel

En lille "ting" som dessert.

Dej:

1,5 dl vand

80 g smør

10 g sukker

1 spsk frisk ingefær

1 knivspids køkkensalt

80 g hvedemel

3 æg

Pensling: 1 stk æggeblomme

Kompot:

150 g sukker

1 stk appelsin

1 stk lime

Pynt: 8 blade frisk mynte

Tilbehør: Kan fyldes med is eller creme efter smag.

 
Dej (profiterolles): Forvarm ovnen på 190°C.
Vand, smør, sukker, ingefær og lidt salt varmes op i en gryde.

Når det koger tilsættes hvedemel og det røres godt sammen med en træske.

Sluk for varmen og tilsæt æg et af gangen - Det første æg skal være rørt helt sammen med dejen før det næste tilsættes o.s.v.

Dejen skal være blød og skinnende når den er færdig.
Dejen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en smurt bageplade i kugler á ca. 5 cm. i diameter.

Kuglerne pensles med æg og bages i den forvarmede ovn i 16 -20 min.

Sluk for ovnen, men lad dem stå derinde med ovnlågen åben.

Karamelglasur: Smelt langsomt sukkeret i en lille gryde til det er helt karamelliseret og let brunt.

Så tilsættes citronsaft og -skræl (det kan godt sprøjte lidt).

Det koges sammen i ca. 3 min. stadig ved svag varme. Stilles til afkøling.
Når glasuren er afkølet hældes den over profiterolles.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?