Logo

Isnende frisk frugtplatte med passionscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Jeg plejer at lade skal blive på frugterne til denne dessert, så man har noget at holde ved, når man skal dyppe dem i cremen. Hvis man har færre gæster, kan man bare skære ned på antallet af forskellige frugter, men hav deres farve i tankerne, når du udvælger. For der er ikke noget bedre end lidt farve...
 
Til 8 personer
3 modne ferskner eller nektariner
3 røde æbler
1 stor bunke røde eller grønne vindruer
8 modne friske figner
1 lille Galia- eller Chantarelmelon eller en stor skive vandmelon
8 modne abrikoser
Til passionscremen:
4 passionsfrugter
150 ml piskefløde, 38%
fintrevet citronskal fra en lille citron
2 spsk flormelis eller mere efter smag
2 spsk appelsinjuice
5 spsk græsk yoghurt naturel
rigeligt med knust is til serveringen
 
For at lave passionscremen skal du skære passionsfrugterne i halve og skovle kødet ud i en skål.
Pisk fløde, citronsal og flormelis sammen, til det danner små toppe og pisk dernæst gradvist appelsinjuice, yoghurt, passionsfrugtkød i, så blandingen forbliver blødt pisket.
Kom blandingen i en lille serveringsskål med en ske, dæk det til og sæt til afkøling i køleskabet.
Skær frugterne i passende stykker til hver portion.
Læg               dem på en bakke, dæk til med husholdningsfilm og sæt dem til afkøling i køleskabet, indtil de skal serveres.
Dæk en stor rund serveringstallerken eller bakke med masser af knust is og placer skålen med passionscreme midt i isen. Arranger de forberedte og afkølede frugtstykker pænt henover isen og server straks.
 
Variation:
Du kan varierer valget af frugter af, hvad der er til rådighed eller ioverensstemmelse med et bestemt tema, hvis du vil.
Røde frugter såsom jordbær, kirsebær, blommer, røde æbler og røde vindruer går godt til 300 g græsk yoghurt blandet 2 spsk citronkød og fintrevet citronskal fra en lille citron.
I forbindelse med et italiensk tema kan du servere friske figner, ferskner pærer, grønne vindruer og melon med for eksempel en skål let sødlig mascarpone-ost.
Til tropisk tema brug da papaja, mango ananas, kiwi, melon og server sammen med passionscremen.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprød nøddekurv med Juraçon­-mynthe iscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærdessert med yoghurtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tun mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sprød nøddekurv med Juraçon­-mynthe iscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os