Logo

Jordbær gazpacho med fløde-yoghurtcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g cherrytomater
250 g jordbær
1 rosa grapefrugt
2-3 spsk vodka
Sirup
2 dl vand
1 dl rørsukker
Garniture :
400 g blandede bær, fx. Blåbær, ribs, hindbær (halve) og jordbær (kvarte)

Fløde-Yoghurtcreme :
¼ l. yoghurt
¼ l. piskefløde
rørsukker
Vanille

Timiantules :
50 g sukker
40 g smør
½ l. piskefløde
50 g mandelmel
timian

Stil yoghurten til afdrypning i et kaffefilter mindst et par timer og gerne natten over.
Pisk fløden let stiv. Smag til med sukker og vanilje.
Vend flødeskummet med yoghurten.
Kog vand og sukker op og rør, til sukkeret er helt smeltet.
Nip stilken af cherrytomaterne, skyl jordbærrene, pres saften ud af den rosa grapefrugt.
Blend frugterne.
Smag til med lidt rørsukker og vodka, og stil gazpachoen meget koldt.

Timiantuiles :
Kog sukker, smør, fløde og mandelmel sammen. Kom timianblade i, når massen er tæt og homogen.
Lad massen køle lidt af, og sæt den så med teskeer på ovnplader beklædt med bagepapir.
Bag ca. 10 minutter ved 180ºC, til de er gyldne.
Blend gazpachoen luftig umiddelbart før servering.
Fordel bærrene i fire tallerkener, hæld gazpachoen over.
Server timiantuilesene til og kom yoghurt/flødecreme i gazpachoen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?