Du er her:
Forside
> Jordbærdessert - en symfoni med jordbær
Jordbærdessert - en symfoni med jordbær
Print med billeder
Print uden billeder
(4 personer)
"
Je
g holder meget af de tidlige, gamle, danske iordbærsorter som Zephyr og Senga Sengana, der afhængigt af ve
jr
et burde være modne i
ju
ni."
Sablebreton
{Små, tørre bunde}
13 g æggeblomme
27 g sukker
Skal af ½ citron
27 g blødt smør
37 ½ g hvedemel
2 ½ g bagepulver
1 knsp. salt
Pisk alle ingredienser sammen, fordel de
je
n i 4 små runde eller ovale forme og bag dem i ovnen ved 150-160ºC i ca. 15 minutter.
Jo
rdbærsorbet med anis {ca. ½ liter):
500 g
jo
rdbær
0,3 dl vand
250 g sukker
25 g glucose
½ tsk stødt anis - efter smag
Evt. citronsaft
Vask
jo
rdbærrene og skær dem i kvarter.
Kog sagte alle ingredienser undtagen anis til kompot, blend til pure.
Tilsæt grøn anis efter smag samt evt. også en smule citronsaft.
Kør massen på sorbetmaskinen.
En kugle
jo
rdbærsorbet anrettes på en Sablebreton.
Jo
rdbærtuilles
2 store
jo
rdbær
1 dl vand
1 dl sukker
Skær
jo
rdbærrene i tynde skiver.
Kog vand og sukker op og køl af. Mariner
jo
rdbærrene i 20 minutter i sukkerlagen, dryp af og bag
jo
rdbærskiverne sprøde ved 60ºC i 8 timer.
Jo
rdbærskiverne, må ikke tage farve, og sp
jæ
ldet eller ovndøren skal være åben hele tiden, så dampen kan slippe ud.
Jo
rdbærshake med champagnesabayonne
Shake:
150 g
jo
rdbær
50 g sukker
½ stang vanilje
2 dl god piskefløde
Citronsaft
Champagnesabayonne:
1 ¼ dl Champagne
50 g sukker
2 ½ æggeblomme
Shake: Vask
jo
rdbærrene og skær dem i kvarter.
Bland sukkeret med vaniljekorn og stryg blandingen over
jo
rdbærrene. Læg bærrene til afdrypning i et etamine i 3 timer, men saml saften
op til gele i "Champagnemousse i
jo
rdbærgele" herunder.
Frys
jo
rdbærrene og blend dem med piskefløden.
Smag til med citronsaft og evt. extra sukker.
Champagnesabayonne: Kog champagnen op.
Pisk æg og sukker sammen og legér med champagnen.
Anretning: Hæld
Jo
rdbærshake på hø
je
glas og top op med en skefuld varm Champagnesabayonne.
Champagnemousse i
jo
rdbærgelé
87 g champagne
1 ½ blad husblas
30 g sukker
½ stang vanilje
½ æggeblomme
75 g letpisket piskefløde
Bisquitbund:
83 g sukker
83 g hvedemel
1 ½ æggeblomme
2 ½ æg
Jo
rdbærgele:
1 dl
jo
rdbærsaft (se "
Jo
rdbærshake" herover}
1 blad husblas
150 g friske
jo
rdbær i tynde skiver
Mousse: lun champagnen og tilsæt den udblødte husblas. Køl af.
Pisk æggeblommen hvid med sukker og vaniljekorn.
Rør champagnen i og vend til sidst den letpiskede fløde i.
Bisquitbund: Pisk sukker og æg hvidt, sigt melet og vend det forsigtigt i. Smør de
je
n tyndt ud i og bag bunden ved 180ºC i ca. 9 minutter.
Stik 4 bunde ud, der passer i størrelse til formene med
jo
rdbærgelé.
Jo
rdbærgele: Lun saften, tilsæt den udblødte husblas og afkøl saften helt.
Hæld noget af saften i 4 kolde forme, vend bunden i ve
jr
et, så den ikke stivnede saft løber ud og stil formene på køl.
Dette gentages, til der er dannet en slags gelé-skal i formen.
Læg tynde skiver
jo
rdbær taglagt og tæt i formene, pensl med gelé og køl af.
Sprø
jt
champagne moussen over, sæt en bisquit i bunden og stil formene på køl i 12 timer.
Vend
jo
rdbæranretningen ud ved servering.
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Jordbærdessert
Næste: Jordbærdessert Eton Mess
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
2
stemmer)
Siden er blevet set 2.236 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Æblegratin
• Jordbærkoldskål med honning
• - Juleaften
• Æblegelé med kirsebærsauce
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Marie
Hmm min bund er helt skør - ikke hævet og næsten mere en brun æggekage! Er det korrekt med 6 æg?
masaitsiaq
Ved i hvorfor det hedder Amagerkotelet?
Per Larholm
Spørgsmålet er bare - hvor får man frisk svineblod til at lave retten af ???
madABC.dk
Hej John. I opskriften står der at kyllingen skal være grillet. Så er den "gennemstegt" og ikke "gennemkogt". Og jo Kyllingegratin...
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...