Logo

Jordbærkage med citronglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
250 g smør
275 g sukker
4 æggeblommer
300 g halvfrosne el friske jordbær
1 tsk vaniljesukker
1 dl piskefløde
1 tsk bagepulver
250 g hvedemel
4 æggehvider

Glasur:
150 g flormelis
Lidt citronessens
Lidt spilkogende vand

Pynt: hele friske jordbær

Rør smørret hvidt og tilsæt sukker.
Rør godt, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Rør halvfrosne eller let mosede jordbær i sammen med vaniljesukker og fløde.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i med let hånd.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Fyld dejen i en smurt bradepande, ca 36x30 cm, og bag den på næstnederste rille ved 180° i ca 40 min.
Glasur:
Rør flormelis med citronessens og kogende vand - konsistens må ikke være for tynd.
Smør glasuren på toppen af den kolde jordbærkage og pynt med friske jordbær.
Skær kagen i passende stykker.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hindbærsalat med ostespecierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• VaflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med brændte fignerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærsalat med ostespecierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os