Logo

Jordbærkage med flødeostcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bunde:
1 dl fløde 13 %
1 ½ dl mælk
60 g smør
4 æg
2 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt

Fyld:
500 g jordbær
450 g flødeost
1 dl flormelis
5 dl piskefløde

Bunde:
Bring fløde 13% og mælk i kog, tag det fra varmen, tilsæt fedtstof og
lad det svale.
Pisk hele æg, sukker og vaniljesukker tyk og skummende.
Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen.
Tilsæt flødeblandingen.
Kom dejen i en velsmurt springform, der er drysset med rasp.
Bag bunden ca. 40 min ved 175°.
Lad kagen blive kold. Del den i tre bunde.

Fyld:
Skær jordbærrene i skiver. Rør flødeost og flormelis sammen.
Pisk fløden til skum. Bland flødeost og flødeskum.
Læg lagkagen sammen med jordbærrene og halvdelen af cremen - gem nogle jordbær til pynt.

Pynt:
Smør resten af cremen ud over hele kagen og pynt med de resterende
jordbær.

Tips: Jordbærrene kan erstattes med kiwi eller anden frugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her