Logo

Jordbærkage med flødeostcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Bunde:
1 dl fløde 13 %
1 1/2 dl mælk
60 g smør
4 æg
2 1/2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
1/4 tsk salt

Fyld:
500 g jordbær
450 g flødeost
1 dl flormelis
5 dl piskefløde

Bunde:
Bring fløde 13% og mælk i kog, tag det fra varmen, tilsæt fedtstof og
lad det svale.
Pisk hele æg, sukker og vaniljesukker tyk og skummende.
Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen.
Tilsæt flødeblandingen.
Kom dejen i en velsmurt springform, der er drysset med rasp.
Bag bunden ca. 40 min ved 175°.
Lad kagen blive kold. Del den i tre bunde.

Fyld:
Skær jordbærrene i skiver. Rør flødeost og flormelis sammen.
Pisk fløden til skum. Bland flødeost og flødeskum.
Læg lagkagen sammen med jordbærrene og halvdelen af cremen - gem nogle jordbær til pynt.

Pynt:
Smør resten af cremen ud over hele kagen og pynt med de resterende
jordbær.

Tips: Jordbærrene kan erstattes med kiwi eller anden frugt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Valnøddeis med appelsinsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med varm chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble-cobbler med blåbærEn cobbler er en amerikansk, ovnbagt dessert med frugt, der helt eller delvist er dækket...
• Valnødde-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os