Logo

Jordbærvacherin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Isen:
250 g jordbær
125 g sukker
2,5 dl piskefløde

marengs:
3 æggehvider
125 g sukker
2 g salt

10 g smør og hvedemel til bagepladen
lidt flødeskum til pynt.

Isen:
Jordbærrene skylles hurtigt og bladene pilles fra.
Bærrene pureres i en grønsagskværn eller blender og passeres gennem en fin sigte.
Blandes med sukkeret.
Fløden piskes let og jordbærrene blandes forsigtigt heri med en træslev.

Blandingen fordeles i 4 portionsforme og stilles i fryseren i 4-5 timer.

Marengs:
Hviderne piskes meget stive, hvorefter sukker og salt forsigtigt tilsættes.
En bageplade smøres og drysses med hvedemel.
De stive hvider kommes i en sprøjtepose (evt. en lille plasticpose, hvor man klipper hjørnet af).
Marengsen afsættes på bagepladen i 8 små bunde der svare i størrelse til formene med isen.
Pladen sættes i ovnen natten over ved 90ºC.

Ved servering tages isen ud af formene, anrettes mellem to marengsbunde og pyntes med lidt flødeskum

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her