Logo

Jordbærvacherin 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Vacherin aux fraises Jean-Louis Lieffroy - 4 personer

250 gr jordbær
125 gr sukker
2,5 dl piskefløde

Marengs:
3 æggehvider
125 gr sukker
2 gr salt
10 gr smør samt hvedemel til bagepladen
1 dl flødeskum til pynt

Jordbærrene renses, stilkene fjernes. Pureres og passeres gennem en finmasket sigte. Sukkeret blandes i. Fløden piskes let og jordbærpureen blandes forsigtigt heri. Fordeles i 4 portionsforme og fryses i 4-5 timer.

Marengs:
Hviderne piskes stive, sukker og salt tilsættes forsigtigt. Bagepladen smøres og drysses med hvedemel. De stive hvider kommes i en sprøjtepose. Marengsen afsættes på pladen i 8 små bunde, 5 cm i diameter, svarende til størrelsen på portionsformene. Pladen sættes i ovnen til tørre ved 50° i ca 4 timer.

Anretning:
Ved servering tages isen ud af formene, anrettes mellem to marengsbunde og pyntes med lidt flødeskum.

TIPS: Pynt evt. desserten med små jordbær der er dyppet i chokolade. Vacherinen kan også tilberedes af hindbær og brombær.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?