Logo

Jordnøddeis med karamelsouce og småkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peanut butter fudge icecream, hot fudge sauce with butter cookies
 
Jordnøddeis:
4 spsk grov jordnøddesmør
1 dåse karamelliseret kondenseret mælk (dåsen koges i vand i en gryde i 4 timer, så mælken bliver helt karamelagtig!)
10 æg
400 g rørsukker
2 l. letpisket flødeskum
Vanilleessens
 
Karamelsauce:
4 ½ dl hakket chokolade
2 ½ dl smør
7 dl sukker
6 ½ dl kondenseret mælk
1 tsk vaniljesukker
1 knsp. salt
 
Jordnøddesmåkager:
125 g smør
½ spsk vaniljeessens
½ spsk reven citronskal
¾ dl sukker
¾ dl brun farin
¾ dl jordnøddesmør
3 dl hvedemel
1 tsk natron
1 knsp. salt
 
Jordnøddeis: Pisk æg og sukker sammen.
Pisk mælk og jordnøddesmør samt vaniljeessens og vend æggene i.
Fold til sidst flødeskum i og frys cremen.
 
Karamelsauce: Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme under kon­stant omrøring.
Pisk sukker og mælk i lidt ad gangen og bring på kogepunktet.
Kog videre under konstant omrøring i 8 minutter.
Tag gryden af blusset og tilsæt vaniljesukker og salt.
Saucen kan opbevares på køl, men bør serveres lun.
 
Jordnøddesmåkager: Pisk smør, vanilje, citronskal, sukker, farin og jordnødde­smør sammen og vend hvedemel, natron og salt i.
Form dejen til bittesmå kugler på størrelse med en 1-krone og pres dem halvfla­de med en gaffel.
Bag småkagerne ved 180ºC i 10-15 minutter.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her