Logo

Julebudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g hvedemel
125 g rasp
1 tsk bl. bagekrydderi
1 tsk kanel
1 tsk stødt muskat
250 g hakket oksetælle
250 g mørk farin
250 g reven æble
100 g sylt. appelsinskal
2 æg
250 g rosiner
100 g korender
½ citron
100 g tørrede abrikoser
200 g mandler
½ appelsin
1 spsk sirup
1 ½ dl øl

SMØRCREME:
200 g smør
200 g sigtet flormelis
2 spsk cognac

Tag 2 kopper hvedemel fra. Drys den ene over oksetællen mens den hakkes fint med en kniv, så tællen ikke klistre sammen. Hak frugt og mandler og ryst dem i den anden kp hvedemel sammen med revet citron- og appelsinskal. Pres saften af. Rør alle ingridienserne sammen og lad skålen stå køligt natten over. Rør blandingen op igen og fyld den i en stor, velsmurt buddingform. Læg dobelt folie over og bind om det, så det slutter helt tæt.
Læg en rist eller lign. i bunden af en gryde, sæt formen i og fyld halvt op med kogende vand. Læg låg over og kog for svagt blus. Fyld mere kogende vand i gryden, hvis det fordamper. Lad den færdige budding stå 2 min. før den vendes ud på et fad.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.090 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?