Logo

Kærnemælkskoldskål - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kærnemælkskoldskål - Marie's

Når det begynder at blive lidt lunt i vejret, er koldskål en af de mest popu­lære hverdagsdesserter. Kærnemælkskoldskål tilberedt med den "gammel­dags" kærnede mælk er at foretrække.

 

Til 4 personer

2 æggeblommer

ca. 1 dl sukker, eller efter smag

1 spsk reven citronskal

1 ¼ liter kærnemælk

flødeskum

 

Pisk æggeblommer med sukkeret og rør kærnemælk og reven citronskal i.

Lad koldskålen stå køligt, indtil den skal serveres.

Flødeskumsklatter kom­mes på eller serveres til sammen med kammerjunkere eller tvebakker.

 

Tips: Der kan være en risiko ved rå æg p.g.a. salmonella. Dyp evt. æggene i koghedt vand i 30 sekunder, eller brug frosne æggeblommer fra supermar­kedet.

Koldskålen kan tilsættes vanilje, og der kan kommes bananskiver, appelsin­stykker eller friske bær i, alt efter årstiden. Ymer eller ylette kan bruges i stedet for kærnemælk.

Kørom: Kom 1 dl reven rugbrød i koldskålen sammen med 50 g rosiner. Hakkede mandler kan evt. kommes i sammen med rosinerne.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?