Logo

Kærnemælkskoldskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kærnemælkskoldskål

 

Når det er varmt og danskerne holder ferie, og vejret er som skal være; Solrigt, betyder det samtidigt, at vi kaster os over koldskålen.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 10min. Køletid: 1 time

#

2 æggeblommer

85 g (1 dl) melis

1 citron

1½ l kærnemælk

1½ dl piskefløde

50 g kammerjunkere

*

1. Rør en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Den skal være tyk og luftig.

2. Skær den midterste del af citronen (ca. halvdelen) i meget tynde skiver.

Læg dem til side.

Riv skallen af de to ender og pres saften ud.

Kom begge dele i æggesnapsen.

3. Pisk kærnemælken i æggemassen og hæld koldskålen op i en glasskål.

Stil den i køleskabet mindst 1 time.

4. Ved serveringen skal citronskiverne flyde på koldskålen.

Server flødeskum og kammerjunkere til.

 

Tips: Den allernemmeste sommerdessert er nyplukkede bær med iskold piskefløde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her