Logo

Karamelæbler med hjemmelavet karamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
14-16 små hårde syrlige æbler
200 g smør
1/2 kg brunt sukker
1/2 l. kaffefløde
200 g lys sirup
1 tsk vanilje
 
Vask og aftør æblerne, fjern stilkene.
Stik en træpind ind i hullet, hvor stilken sad.
Sæt æblerne på et stykke smurt bagepapir.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved svag varme.
Tilsæt brunt sukker, fløde og sirup, bland det godt.
Rør rundt i gryden under medium varme, indtil karamelmassen koger.
Sæt stegetermometret ned i gryden og skru lidt ned for varmen.
Lad blandingen fortsat småkoge, indtil termometret viser 122°C (det vil tage omkring 45-60 minutter ved middelvarme)
Termometret må ikke nå grydens bund.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lade en dråbe karamelmasse løbe ud på en tallerken.
Karamellen skal være fast nok til at holde faconen et øjeblik men herefter løbe lidt ud.
Fjern gryden fra varmen og dyp hurtigt hvert æble i karamelmassen, og drej rundt, så det bliver godt dækket.
Dyp i hakket nødder, chokoladespåner eller –drys.
Læg æblerne i køleskabet.
De kan holde sig her i op til 2 dage.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarbarkompot m. kokossorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ferskensorbet og friske abrikoser i mandelmælkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Risalamande 2009En portion risengrød er ikke bare en portion risengrød - den kan blive til meget andet så...
• Rabarbarkompot m. kokossorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os