Logo

Karamelæbler med hjemmelavet karamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

14-16 små hårde syrlige æbler
200 g smør
½ kg brunt sukker
½ l. kaffefløde
200 g lys sirup
1 tsk vanilje
 
Vask og aftør æblerne, fjern stilkene.
Stik en træpind ind i hullet, hvor stilken sad.
Sæt æblerne på et stykke smurt bagepapir.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved svag varme.
Tilsæt brunt sukker, fløde og sirup, bland det godt.
Rør rundt i gryden under medium varme, indtil karamelmassen koger.
Sæt stegetermometret ned i gryden og skru lidt ned for varmen.
Lad blandingen fortsat småkoge, indtil termometret viser 122°C (det vil tage omkring 45-60 minutter ved middelvarme)
Termometret må ikke nå grydens bund.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lade en dråbe karamelmasse løbe ud på en tallerken.
Karamellen skal være fast nok til at holde faconen et øjeblik men herefter løbe lidt ud.
Fjern gryden fra varmen og dyp hurtigt hvert æble i karamelmassen, og drej rundt, så det bliver godt dækket.
Dyp i hakket nødder, chokoladespåner eller –drys.
Læg æblerne i køleskabet.
De kan holde sig her i op til 2 dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her