Logo

Karamel-iscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
til 8-10 personer:

1 liter fløde (13%)
50 g melis
marven af en stang vanilje
8 æggeblommer
karamel af:
150 g flormelis
ca. 3 dl vand

Smelt flormelis på en tør pande eller i en gryde til det er lysebrunt, tilsæt derefter vandet og lad det indkoge til en sirupagtig konsistens. Afkøl derefter denne karamelsirup.
Kom fløden, halvdelen af sukkeret samt vaniljen i en gryde, lad det koge op. Rør æggeblommerne med resten af sukkeret og pisk derefter den varme fløde i lidt efter lidt. Cremen skal legere s således at den får en tyktflydende konsistens. Den må ikke koge. Hæld cremen igennem en trådsigte. Lad den køle af. Tilsæt nu karamelsiruppen og frys cremen på sorbetiere.
Den er færdigfrosset, når den har en tyk cremet konsistens. Hvis iscremen ikke skal nydes med det samme bør den tages ud af sorbetieren og fyldes i fx. en alu-form eller en plastic bøtte og opbevares i fryseren indtil anvendelsen.
Denne karamel-iscreme smager dejligt i selskab med friske eller syltede figner; den er ligeledes egnet som tilbehør til andre desserter.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?