Logo

Karamelis med valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamelis med valnødder

 

Desserten skal være en hjemmelavet karamel is med valnødder.

Arbejdstid: ca. 35 min. Kogetid: ca. 5 min. Indfrysningstid: 3 timer. ca. 8 personer

 

#

Karamel:

75 g valnøddekerner

50 g sukker

1 dl piskefløde

1 knsp fint salt

 

Creme:

5 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

50 g sukker

4 dl piskefløde

 

Tilbehør:

3-4 appelsiner

*

Hak valnødderne groft.

 

Smelt sukker til gylden karamel på en pande.

Tilsæt piskefløde og kog op.

Tilsæt valnødder, kog et øjeblik og lad blandingen køle af.

Smag til med salt.

 

Pisk æggeblommerne og sukker til en tyk og luftig creme.

Det tager 5-8 min. med en håndmikser.

 

Pisk fløden til blødt skum.

 

Rør forsigtigt karamel blandingen i æggecremen og vend flødeskum i.

Hæld iscremen i en randform og sæt den i fryseren min. 3 timer.

 

Dyp hurtigt formen i varmt vand, læg et fad over og vend isen ud på fadet.

Sæt fadet i køleskabet ca. 20 min. så isen kan blive lidt blød.

 

Skær evt. skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær frugtkødet ud mellem hinderne.

Læg dem omkring isen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her