Logo

Karamelrand - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Trykkoger: 15 min. - alm. gryde: 45 min.

2 dl sukker til formen
5 æg
1/2 l fløde
2 spsk sukker
1/2 stang vanilje, kornene eller vaniljesukker
evt. 1 spsk mørk rom
2 dl vand
2 dl piskefløde, pisket

Smelt de 2 dl sukker på en pande til det er gyldent.
Hæld det i en randform, drej formen ret hurtigt, så bund og sider bliver beklædt med karamel, inden den stivner. Hjælp evt. med en paletkniv.
Hæld overskydende karamel tilbage på panden.
Kog panden af med 1-2 dl vand og afkøl det helt.
Pisk hviderne let sammen med fløde, sukker og vanilje og evt. rom.
Si blandingen gennem en sigte nogle gange og hæld den i randformen.
Stil randformen på risten i trykgryden.
Hæld 2 dl vand ved, luk gryden og varm forsigtigt op til gryden er næsten på tryk. Hold trykket der i 15 minutter - afkøl langsomt.
Tag randen op og afkøl den helt og vend den først derefter ud på et fad.
Rør den afkølede karamel fra panden i flødeskummet og server det til.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fuldkornsvafler - diabetikerSødt til dessert - Friske og sprøde lige fra vaffeljernet – duftende fuldkornsvafler med...
• Sprøde marengs og PavlovaDen sprøde dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske ballerina...
• Hindbær- og vanilledessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fuldkornsvafler - diabetikerSødt til dessert - Friske og sprøde lige fra vaffeljernet – duftende fuldkornsvafler med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os