Logo

Kathrineblommekage i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g svesker med sten
vand
mandler
4 dl fløde
½ stang vanilje
4 æg
½ dl sukker
80 g smør
½ tsk citronsaft
       
Læg sveskerne i blød og giv dem et opkog, så stenene kan tages ud.
Fyld i stedet for hver sveske med en smuttet mandel.
Læg dem i den gennemfugtede stegeso.
Pisk æggeblommerne sammen med vaniljekorn, sukker, citronsaft og
smørret, der er smeltet og afkølet lidt.
Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, som hældes over
sveskerne.
Bag desserten ved 170ºC i ca. 1 time, til æggemassen er stivnet.
Server kathrineblommekagen lunken eller kold med iskoldt flødeskum til.
 
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her