Logo

Katrineblommekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Katrineblommekage

 

Den lune Katrineblommekage smager dejligt med iskoldt flødeskum til eller måske med en blød vaniljeis.

Arbejdstid: 30 min. Iblødsætningstid: 2-3 timer Bagetid: 35-40 min. 6 personer

 

#

225 g svesker med sten

35 g mandler

4 æg

75 g sukker

1 økologisk citron

1 stang vanilje

3½ dl fløde

 

Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis

*

 

Læg sveskerne i koldt vand 2-3 timer.

Skold og smut mandlerne.

Erstat stenen i sveskerne med mandler.

 

Læg sveskerne i et smurt ovnfast fad og drys evt. overskydende mandler ved.

 

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk vaniljekorn og fintrevet citronskal i.

 

Bring fløden i kog med vaniljestangen.

Pisk den koghede fløde i æggemassen og lad den tynde cremeblanding køle lidt af.

 

Pisk æggehviderne stive og vend dem i cremen.

Hæld det hele over sveskerne i fadet.

 

Bag dessertkagen ved 175 °C i 35-40 min.

Server desserten lun med iskoldt flødeskum til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blommetrifli med hasselnødderLav en lækker blommekompot, og nyd den med makroner og en friskkogt vaniljecreme
• Blommechutney med æbler og rosinerChutney stammer oprindeligt fra Indien, hvor det bruges som tilbehør til madretter. Denne...
• BlommetærteFantastisk nem og lækker blommekage, som kan bruges til både dessert og til...
• TroldehøjEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os