Danske æg er stort
set blevet salmonellafri. Det betyder, at vi igen kan bruge rå æggeblommer til
koldskålen. Brug pasteuriserede æg til de mindste børn, syge og svagelige.
4 personer.
Arbejdstid: 10 min. Hviletid: ca. 30 min.
#
½ stang vanilje
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
50 g sukker
½ liter gammeldags
kærnemælk
½ liter ymer eller
tykmælk
1 økologisk citron
ca. 400 g friske
hindbær
*
Flæk vaniljestangen
og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker.
Pisk det skummende
til sukkeret ikke knaser.
Rør gradvist
kærnemælk og ymer eller tykmælk i æggeblommecremen.
Smag til med
fintrevet citronskal og -saft, og sæt koldskålen i køleskabet i 30 min.
Server koldskålen i
dybe tallerkener eller portionsglas med friske hindbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin