Logo

Kogte pærer og blommer med sprød mandelrasp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
8 pers.

4-5 stk pærer
1 kg blå blommer
Anden frugt kan anvendes
75 g sukker
Mandelrasp:
100 g hvedemel
100 g cassonade (rørsukker) eller sukker
100 g mandelmel (mandler blendes med eller uden skal)
100 g blødt usaltet smør
Lidt cremefraiche 38%

1. Skræl pærerne, fjern kernehuset og del dem i 6 dele, halver blommerne og pil stenene ud. Sæt frugterne over i en gryde med 1 spsk vand og sukkeret, og lad dem småsnurre under låg i ca. 10 min. Pærerne må helst ikke koge for meget ud, så kogetiden er afhængig af, hvor modne de er. Hæld saften fra, og kom frugten i et ovnfast fad.

2. Bland hvedemel, cassonade og mandelmel i en skål, arbejd smørret godt ind med fingrene som en smuldret dej. Lad den hvile i 15 min.

3. Fordel mandelraspen i et jævnt lag over frugten og bag i ovn ved 200ºC i 20-25 min., til den er fint gylden. Drys evt. med flormelis.

Kagen smager godt med fed cremefraiche, rørt op med indkogt frugtsirup, som tidligere blev hældt fra frugterne.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bagt rabarberkageEn dejlig hverdagsdessert, som hurtigt er sat i ovnen. Den smager skønt varm eller lun med...
• Lun æblekage med rugbrødslåg og flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Blåbærdessert med chokoladePrøv denne blåbærdessert med blandt andet mandler og chokolade. Desserten er rigtig let at...
• Bagt rabarberkageEn dejlig hverdagsdessert, som hurtigt er sat i ovnen. Den smager skønt varm eller lun med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os