Logo

Kogte pærer og blommer med sprød mandelrasp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 pers.

4-5 stk pærer
1 kg blå blommer
Anden frugt kan anvendes
75 g sukker
Mandelrasp:
100 g hvedemel
100 g cassonade (rørsukker) eller sukker
100 g mandelmel (mandler blendes med eller uden skal)
100 g blødt usaltet smør
Lidt cremefraiche 38%

1. Skræl pærerne, fjern kernehuset og del dem i 6 dele, halver blommerne og pil stenene ud. Sæt frugterne over i en gryde med 1 spsk vand og sukkeret, og lad dem småsnurre under låg i ca. 10 min. Pærerne må helst ikke koge for meget ud, så kogetiden er afhængig af, hvor modne de er. Hæld saften fra, og kom frugten i et ovnfast fad.

2. Bland hvedemel, cassonade og mandelmel i en skål, arbejd smørret godt ind med fingrene som en smuldret dej. Lad den hvile i 15 min.

3. Fordel mandelraspen i et jævnt lag over frugten og bag i ovn ved 200ºC i 20-25 min., til den er fint gylden. Drys evt. med flormelis.

Kagen smager godt med fed cremefraiche, rørt op med indkogt frugtsirup, som tidligere blev hældt fra frugterne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her