Logo

Kokos-lime-tærte med pistacie og figen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kokos-lime-tærte med pistacie og figen

 

Mest af alt minder denne tærte om en cheesecake, selvom ingredienslisten er fri for ost og andre mejeriprodukter. Fyldet er lækkert cremet og har fået et lille lime-twist, der klæder kokossmagen utrolig fint. Den skønne bund får smag og farve fra pistacienødderne, imens de tørrede figner søder og giver et let knas.

10 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 10 timer 30 min. (evt 2½ time)

 

# Ingredienser

Bund:

50 g pistacienødder

100 g tørrede figner

2 dl kokosmel

2 spsk kokosolie

Fyld:

100 g cashewnødder

1 dåse kokosmælk, den fede del (opbevaret i køleskab i 24 timer)

2 tsk vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang

2 lime skal af

½ lime saften af

1½ spsk honning

*

Udblød cashewnødderne til fyldet i en skål koldt vand i 6-12 timer.

Du kan også hælde kogende vand over dem og lade nødderne stå i 2 timer.

Blend pistacienødderne til fint mel i en foodprocessor.

Tilsæt derefter figner, kokosmel og kokosolie, og kør maskinen, indtil du har en klistret, let smuldrende masse.

 

Beklæd en springform med en diameter på 22 cm med husholdningsfilm, og tryk massen godt sammen i bunden.

Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet.

 

Blend udblødte cashewnødder, kokosmælk, vanilje, limeskal og -saft sammen i 2-5 minutter i en foodprocessor, indtil du har en helt glat creme.

Tilsæt honning, og blend igen.

Smag fyldet til, så det er tilpas sødt, og hæld det dernæst over tærtebunden.

Stil tærten i køleskabet i mindst 6 timer inden servering

 

Kagen kan pyntes med tørrede rosenblade, bipollen, tørrede figner og finthakkede pistacienødder. Den ser også smuk ud med finthakkede pistacienødder og revet limeskal.

 

Tips: Vær opmærksom på, at honning ikke er vegansk. Skal du lave tærten til en veganer, kan du erstatte honning med rismaltsirup eller agavesirup.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vingelé med vindruer og vaniljesauceDesserten er rigtig lækker gæstemad til menuen. Den kan forberedes i forvejen, så du har...
• Sønderjysk koldskålDet er først rigtig sommer når du har spist Sønderjysk koldskål, og så vil du ønske du kan...
• MarcipanmousseTil dessert en lækker mousse med appelsin og marcipan måske har du lidt marcipan tilovers...
• FrugtspidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os