Logo

Koldskål-shake med grillede jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldskål-shake med grillede jordbær

 

Er der gang i grillen, er det værd at prøve grillede jordbær. Som lækker dessert serveret med iskold shake eller som mellemmåltid på en varm sommerdag.

6-8 personer. Arbejdstid: 20 min. Indfrysningstid: ca. 20 min. Kræver ismaskine

 

#

Koldskål-is:

4 dl piskefløde

200 g sukker

1 knsp salt

1 vaniljestang

8 æggeblommer

2½ dl kærnemælk

½ dl citronsaft

 

Grillede jordbær:

1 kg jordbær

1-2 dl flydende honning

8-10 trægrillspid

1 citron [øko]

*

Bland fløden med sukker, salt og vaniljekorn- og stang i en gryde, og varm op til ca. 75 °C.

 

Rør æggeblommerne med 1 dl kærnemælk.

Hæld ca. 1 dl af den varme flødeblanding i æggemassen, og hæld blandingen tilbage i gryden under konstant piskning nogle minutter, uden at blandingen koger.

 

Si cremen, og køl den ned til 40 °C.

Tilsæt resten af kærnemælken og citronsaft.

Kør isen på ismaskinen, til den har en cremet konsistens.

 

Læg træspiddene i blød i koldt vand i ca. 30 min.

 

Skyl jordbærrene i koldt vand, dryp dem godt af, og pil haserne af dem.

Sæt jordbærrene på spid.

 

Grill bærrene hurtigt på en varm grill eller grillpande.

Steg kun i kort tid, så bærrene endnu er faste.

 

Server de grillede jordbær med honning, et drys fintrevet citronskal og den bløde koldskål-is.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 980 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her