Logo

Kongelig soufflé med sæsonens bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Soufflé:
50 g smør
50 g sukker
50 g hvedemel
2 1/2 dl sødmælk
5 æg, delte
1-2 cl. skovbær-likør
200 g blandede friske bær (fx. blåbær, hindbær, ribs og brombær)
smør til formen
sukker til formene
flormelis til glasering

Sauce:
1 moden mango
1 moden papaya
250 g sukker
2 1/2 dl vand
lidt Kirschlikør (kirsebær)

Soufflé:
Mælken koges op med sukkeret. Smør og hvedemel bages sammen og heri hældes forsigtigt mælken. Opbagningen tages af varmen og afkøles let. Æggeblommerne tilsættes én ad gangen. De friske bær vendes forsigtigt i sammen med skovbær-likøren. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

4 portionsforme smøres med smør og drysses med sukker. (En soufflé skal bages i den form den skal serveres i).
Souffléen bages ved jævn varme i 20 minutter i en 180 º C, varm ovn. Et par minutter før de er færdige, drysses de med flormelis og glaseres til de gyldne.

Sauce:
Sukker og vand koges til en kraftig sukkerlage. Mango og papaya skrælles og skæres i grove tern. Disse tilsættes sukkerlages, som koges jævn. Saucen blendes og sigtes gennem et klæde, så saucen bliver blank. Smages til med Kirschlikør.

Anretning:
Souffleérne bæres ind til gæsterne direkte fra ovnen. Anretningsfadet skal stå klart, når souffleérne er færdige.

Husk en souffle kan ikke vente på gæsterne, men gæsterne kan godt vente på en souffle. Serveres souffleén ikke med det samme, vil den falde sammen.
Tilbehøret kan serveres i små skåle ved siden af.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsinsalat med valnødderDenne dejlige dessert er hurtigt lavet og er en frisk afslutning på et godt måltid
• Lagkage med rabarberskum og jordbærJordbær og rabarber klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på lagkage...
• Birkessmuttere - diabetikerDenne lækre, lagdelte kage tilberedes mange gange med ristede franskbrødsskiver, og der...
• Appelsinsalat med valnødderDenne dejlige dessert er hurtigt lavet og er en frisk afslutning på et godt måltid
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os