Logo

Krydder-peberkage til fedtede fingre og lange diskussioner (!)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(Springform eller små forme, fx. ramequin'er)
 
250 g smør
375 g sukker
2 æg
100 g korender (små rosiner med meget fin smag)
50 g sukat (1)
1/4 stang kanel
1 nelliker
6-8 sorte peberkorn
Reven skal af 1/2 citron
2 dl mælk
500 g hvedemel
 
Rør sukker og smør blødt i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Vend frugterne i sammen med melet og rør godt sammen.
Stød alle krydderier helt fint i en mor­ter og vend det i dejen.
Tilsæt citronskal og mælk.
Hæld dejen i smurte, sukkerdrysse­de forme og bag ved 170ºC i ca. 1/2 time i ramequin'er og godt 1 1/2 time i springform.
Kagen serveres lun, evt. med drænet tykmælk vendt med inge­færsirup (sukkerlage kogt ind med bittesmå ingefærstykker) og fløde­skum.
 
(1) Sukat: Sukat er noget af det vilde­ste, jeg kender. Kan nogen sige mig, hvad fanden der er sket med denne råvare? Hvorfor er alle så glem­somme, og hvornår får den en renaissance ?
 
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Daim islagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber-galetterSkønne små portionstærter bagt uden form. Gem opskriften; den er også god med andre slags...
• Flydende æbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Daim islagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os