Logo

Lam i spidskål + Kirsebær-koldskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lam i spidskål + Kirsebær-koldskål

Lam i spidskål

1 kg lammebryst

smør eller margarine

salt og peber

4 løg

1 bouillonterning

1 laurbærblad

¼ tsk stødt merian

1 stort spidskål

3 peberfrugter

Tilbehør: groft brød, mild sennep

*

Skær kødet i ret store stykker og brun dem godt i smør eller margarine.

Læg dem over i en serveringsgryde og drys med salt og peber.

Kom mere fedtstof på panden og brun de udskårne løg godt.

Kom også dem i gryden.

Kog panden af med 2,5 dl kogende vand, tilsat bouillonterning, og hæld det over kødet.

Tilsæt laurbærblad og merian og lad det snurre under låg i ca. 50 minutter.

Tilsæt den strimlede kål og strimlede peberfrugter og lad retten snurre videre i 10-15 minutter.

Server groft brød og mild sennep til.

Madopskrift billede

Kirsebær-koldskål

250 g saftige kirsebær

75 g sukker

1 knsp stødte nelliker

1 knsp stødt kanel

4 kugler vaniljeis

1,5 dl piskefløde

Tilbehør: vafler

*

Udsten kirsebærrene og kog dem 6-7 minutter med sukker, nelliker og kanel.

Passer suppen og stil den koldt i 2-3 timer - gerne natten over.

Fordel desserten i 4 afkølede portionsskåle og læg 1 iskugle i hver.

Kom lidt iskold, stiftpisket fløde på hver portion i serveringsøjeblikket.

Server vafler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her