Logo

Limetærte med hindbær i Piment d'Espellette-sirup ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
- hindbærsorbet og Piment d'Espelette tuile - 4 personer
 
Kiksebund:
7 grovkiks
60 g saltet smør
Rørsukker til glasering
 
Limecreme:
400 g kondenseret mælk
80 g (ca. 4 stk) pasteuriserede æggeblommer
130 g limesaft
 
Piment d'Espelette-sirup:
1/2 dl appelsinsaft
1 dl cider
100 g suk­ker
1/2 tsk Piment d'Espelette
250 g hindbær
1 stort blad jernurt
 
Hindbærsorbet:
500 g hindbær
2 dl vand
180 g sukker
20 g glukose
Citronsaft
 
Glas-tuiles:
50 g glukose
70 g fondant pulver (fåes hos Specialkøbmanden i Cityarkaden, Kbh)
5 g smør
1 knsp. Piment d'Espelette
 
Kiksebund: Smuldr kiksene fint.
Kog smørret op og hæld det over kiksene.
Fordel massen jævnt i en rugbrødsform.
Bag bunden gylden ved 170º. Afkøl bunden i for­men.
 
Limecreme: Pisk alle ingredienser sammen.
Fordel massen på kiksebunden og bag til cremen sætter sig ved 120º, ca. 10 minut­ter.
Frys kagen.
 
Sirup: Kog appelsinsaft, cider og sukker til en let sirup.
Tag gryden fra varmen og vend Piment d'Espelette i.
Køl af og vend forsigtigt hindbærrene og fintskåret jernurt i lige inden servering.
 
Hindbærsorbet: Kog vand, sukker og glukose op.
Afkøl sukkerlagen.
Blend sukkerlagen med hindbærrene og pres massen gennem en fintmasket si.
Smag til med citronsaft og kør hindbærmassen på ismaskinen.
 
Glas-tuiles: Kog glukose og fondant, til der dannes tunge bobler, men uden at sirup­pen tager farve.
Afkøl massen og kværn den til et helt fint pulver.
Sigt pulveret i et tyndt lag på en silikonemåtte.
Varm det kort i ovnen ved 120º, til det er smeltet, men uden at det tager farve, 1/2-1 minut.
Drys et tyndt lag Piment d'Espelette på tuilen og lun igen, til det har sat sig fast.
Afkøl tuile-pladen og knæk i ønskede stykker.         .
 
Anretning: Skær den frosne kage ud i stykker a 4 x 4 cm.
Glaser dem med rørsukker, øs piment d'Espelette-sirup over, læg en kugle hindbærsorbet ved siden af og sæt en tuile i toppen. Server omgående, mens kagerne stadig er frosne.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsin muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydret æble moussaka med nøddefarsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bananis 2Is er en dejlig spise en varm sommerdag. Her er isen lavet med banan, jordnødder og kokos....
• Appelsin muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!