Logo

Luksusrødgrød med marcipan-skum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Luksusrødgrød med marcipan-skum

 

Rødgrød er en sommerklassiker, som falder i god jord hos ung som gammel. Rødgrød med fløde er vel nærmest vor nationaldessert, men så prøv denne rødgrød med marcipan-skum - super lækker.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min.

 

#

250 g rabarberstilke uden blade

500 g friske jordbær

4 dl sød jordbærsaft (fortyndet som angivet på flasken)

1½ spsk kartoffelmel

 

Marcipan-skum:

1½ dl piskefløde

75 g ren rå marcipan

*

 

SKYL rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm.

Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i halve eller kvarte.

 

RØR 1 dl saft med kartoffelmel.

KOG resten af saften op i en gryde, tilsæt rabarber- og jordbærstykker, og kog i 3-4 min.

Tag gryden af varmen, og rør saftblandingen i frugten.

Grøden må ikke koge, efter at kartoffelmelet er tilsat så bliver den "lang" i konsistensen.

 

SMAG grøden til med sukker, mens den endnu er varm.

Vær opmærksom på, at grøden smager mere sødt, når den er varm, end når den er afkølet.

 

PISK fløden til skum, og bland med groft revet marcipan.

Server som tilbehør til rødgrøden.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?